Badværelse-Domo-tegnestue-Architecture-Architcect-Pilavachi
Luksus-badeværelse

Rådgivning

Arkitektrådgivning består af flere områder.

Den væsentligste faktor er selvfølgelig selve byggeprocessen, men vi kan også være behjælpelige med udarbejdelse af dokumenter til kommunen, energioptimering, bæredygtighed m.m.

Bygherrerne søger som regel arkitektrådgivning vedr. økonomien af det som skal opføres, eller muligheder for opførsel i overensstemmelse med lokalplanens gældende love og regler. Der kan også være mere tekniske ting som skal vurderes, såsom fugtskader eller tagproblemer etc.

Hos Domo Architects kan du også spørge os til råds om vedligeholdelse af forskellige bygningsmaterialer, da arkitekten har en god indsigt på dette område.

Vi kan hjælpe dig med at få tilpasset og vurderet dine ideer, så de passer ind og skaber en harmonisk helhed med dine omgivelser.

Vi kan være behjælpelige med opnåelse af håndværkertilskud til jeres byggeprojekt. Hvormed i vil kunne få dækket nogle af jeres udgifter i projektet.

Det er vigtigt at du får en lovlig bolig. Hvad vil det så sige? Det vil sige at når du bygger, så skal det være i overensstemmelse med alle gældende love og regler. Vi kan blandt andet nævne energikrav, byggetilladelser, planlov, byggereglementet etc. Det kan være svært at overskue, hvilke regler der skal følges, og hvornår de er gældende eller ej. Det betyder, at du som bygherre er ansvarlig, hvis projektet enten ikke lever op til reglerne eller der mangler vigtig dokumentation i din byggesag.

Derfor anbefaler vi at du benytter en af vores arkitekter, som kan rådgive dig og sørge for at lokal og landsdækkende byggelov overholdes.

Mange byggeprojekter har også brug for en landmåler, så kommunen modtager de nøjagtige placeringer, for grunden og byggeriet.

Små ombygninger kræver ikke byggetilladelse, men hvis du fx udvider boligens areal med en ny førstesal eller tilbygning, inddrager loftet til beboelse eller ændrer på husets facade eller tag, skal du bruge en byggetilladelse fra kommunen. Du skal sende en skriftlig ansøgning til kommunens tekniske forvaltning, og der opkræves et gebyr for at få byggetilladelsen. Gebyret ligger på mellem 500 og 20.000 kr. alt efter, hvilken kommune, du bor i.

Vi anbefaler at du som bygherre, altid benytter en arkitekt til at udarbejde jeres byggetilladelse, så byggetilladelsen bliver udarbejdet korrekt. Det er vigtigt at bemærke at det tager tid at få behandlet en byggetilladelse hos kommunen og man skal derfor sørge for at dokumentet udarbejdes korrekt. Vores arkitekter har stor erfaring med byggereglerne, og ved hvad der skal til for at få accepteret et projekt.

Men ikke nok med det, så er der også lokalplanen og eventuelle servitutter som man skal tage højde for.

Derudover skal dit byggeri opfylde bygningsreglementet og de nye skrappe energikrav. Det kræver typisk yderligere dokumentation fx en såkaldt varmetabsberegning eller en energirammeberegning. Denne dokumentation sendes til kommunen sammen med en færdigmeldingsblanket. Det specielle ved færdigmelding af byggesager er, at kommunen ikke tjekker om dit indsendte materiale lever op til lovkravene – det er udelukkende dit ansvar.

Når du skal søge håndværkere, så kan vores arkitekter hjælpe dig med at undgår farer og spare jer for økonomiske meromkostninger. Vi kan hjælpe dig med at forhandle det konkrete tilbud fra håndværkerne, og gøre det mere overskueligt. Vi ved hvad et byggeri skal koste og kan her hjælpe jer med at spare en del kroner på unødvendige omkostninger.

Arkitektrådgivning vil være baseret på en timepris eller efter fast skriftlig aftale.

Vi vil kunne rådgive dig i den helt rigtige retning, da vi har flere års erfaring. Kontakt os for at få mere info.